X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Veel gestelde vragen over biminitops:

Waar dient een biminitop voor?
Een biminitop beschermt u en uw boot tegen de zon en is een mooie, stijlvolle aanvulling voor uw boot.
Ook kan een biminitop u beschermen tegen de regen, maar LET OP, de bimini kan niet onbeheerd uitgeklapt blijven staan!

Hoe weet ik welke maat biminitop ik moet bestellen?
Allereerst dient u te bepalen waar u de biminitop gaat monteren. Daarna bepaalt u hoeveel totale hoogte u nodig heeft. Vervolgens trekt u de afstand van de vloer tot aan de bevestigingpunten af van de totale hoogte (of  u bepaalt in een keer de gewenste hoogte vanaf het montagepunt). Vervolgens beslist u hoeveel schaduw u wilt creëren op het achterdek en meet u aansluitend de breedte tussen de twee bevestigingspunten. U ziet dat de breedte wordt weergegeven in een bereik van verschillende breedtes; de toppen zijn instelbaar voor deze bereiken.


Hoe snel kan ik varen met mijn boot, als de biminitop in gebruik is?
We raden u aan om niet harder dan 50 km/h te varen met een RVS biminitop.
Hooguit 20 km/h met een aluminium bimini.
(Afhankelijk van de hoogte en de breedte van de top).


Welke bevestigingmaterialen worden standaard meegeleverd met een biminitop?
De biminitops die wij aanbieden, worden standaard geleverd met bevestigingsogen voor horizontale oppervlaktes (dat wil zeggen een dolboord, of een vierkante leuning, of op het dek). Uiteraard kan er ook bevestigingsmateriaal voor andere soorten oppervlaktes, zoals bijvoorbeeld een ronde railing, geleverd worden.


Kan de biminitop gevouwen worden naar de achterkant én naar de voorkant?
Ja. Het frame is zo ontworpen, dat u deze slechts in één richting kunt platleggen, echter door de twee duimschroeven te verwijderen, kunt u de top ook in tegengestelde richting platleggen.


Wat is de bijbehorende hoes?
Bij alle biminitoppen die wij aanbieden, wordt een hoes geleverd die gemaakt is van hetzelfde materiaal als de top, in dezelfde kleur en voorzien van een ritssluiting. Deze hoes beschermt de samengevouwen biminitop. Tevens kunt u de spanbanden hierin veilig opbergen.